ru
uk
Мнения
Подписаться на новости
Печатный вариант “Время”

У Києві відкрився експозиційний простір «Нескорена нація» з артефактами з колекції Фонду Фельдмана

Актуальное сегодня20 сентября 2022 | 15:01

У Києві на території ВДНГ (Національний комплекс «Експоцентр України») відкрився експозиційний простір «Нескорена нація». Це унікальне зібрання артефактів різних епох під одним дахом:визначні зразки Трипільської культури, найвизначніші релігійні споруди світу, мушлі найдавніших викопних істот та мінерали віком від 400 млн років з колекції Міжнародного благодійного фонду «Фонд Олександра Фельдмана».

«Проведення такої виставки наразі є надзвичайно актуальним через агресію Російської Федерації в Україні, для виправдання якої країна-агресор вдається до заперечення української культурної та історичної ідентичності, багатства історичного спадку та спадкоємності багатовікового розвитку цивілізації на українській землі. Натомість ми наочно і яскраво демонструємо глибину давньої історії українських земель, надзвичайно високий культурний рівень розвитку цивілізації на наших теренах з найдавніших часів, нерозривний зв’язок історії та сьогодення», — відзначив ініціатор створення виставки, народний депутат України Олександр Фельдман.

На урочисте відкриття виставки завітало чимало почесних гостей, серед яких — київський міський голова Віталій Кличко, посли низки країн, зокрема Ізраїлю, Німеччини, Індії, В’єтнаму, Єгипту та численні поціновувачі вітчизняної історії та культури. А проходить вона за підтримки президента України Володимира Зеленського та Кабінету міністрів України.

Експозиційний простір «Нескорена нація» — це культурне середовище із мультиплатформним історичним, навчальним та мистецько-творчим контентом, з можливостю інтерактивної участі відвідувачів. Територія виставок спроєктована так, щоб їх гості могли отримати персональний досвід, безпосередньо доторкнутися до історії України і людства.

«Пам’ятки віри»

Ви маєте можливість побачити в одному місці 24 найвизначніші релігійні споруди, а також духовні артефакти 12-ти сучасних та історичних релігій. вразить вас досконалими макетами видатних релігійно-архітектурних перлин світу. Точні витончені копії, серед яких Храм Гробу Господнього, Мавзолей  Ходжі Ахмеда Ясаві, Ступа в Санчі. Ви також побачите  мініатюрну копію Успенського Собору Києво-Печерської Лаври — одного з найдавніших храмів Київської Русі.

«Трипільська культура — коріння нескорених»

На вас чекає захоплююча подорож у давнину, де ви зможете побачити дивовижні артефакти Трипілля. Прадавня Трипільська цивілізація на території України — унікальне явище в історії людства. Здобутки Трипільської культури дійсно вражають.До вашої уваги — одне з найбільших в Україні зібрань величного розписного трипільського посуду та унікальні ужиткові та сакральні артефакти. Через сакральні артефакти Трипілля, такі, як унікальна Трипільська мадонна, ви зможете прослідкувати нерозривний духовний зв’язок вітчизняної культури з духовним спадком світу.

«Літопис планети»

Вас підкорить невимовна краса та різноманіття кристалів. Хочете побачити дивовижні бурштини з комахами всередині? А як мінерали змінюють кольори, наче хамелеони? Якщо так, тоді вирушайте у світ, сповнений величі та блиску. Поряд з відомими мінералами ви знайдете й дуже рідкісні, відомі здебільшого спеціалістам та колекціонерам.Колекція мушель, яку ви побачите на виставці, охоплює весь світовий океан — від полярних морів до Антарктиди, представляючи усі природні зони. Мало що в природі може змагатися з мушлями за красою, яка виражена у гармонії форми та колірної палітри. На вас чекає зустріч з рідкісними чи навіть унікальними видами, які відомі науці лише у кількох екземплярах і володінням якими можуть похвалитися лише один-два музеї у світі.

Подписаться на новости
Коментарии: 0
Коментариев не добавлено
Cледите за нами в соцсетях